top of page

Ei pelkkää valokuvausta

Hyvä valokuvauskokemus rakentuu monista eri osasista, kuten kaikki muutkin palvelut, joissa asiakas kohtaa asiakaspalvelijan. Ei riitä, että valokuvaaja osaa ottaa hyviä kuvia, vaan asiakas pitää ohjata lempeästi koko palvelupolun läpi niin, että asiakkaan toiveet tulee toteutetuiksi, eikä hänelle jää tunnetta, ettei häntä olisi kuultu tai ettei hän olisi tiennyt, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Valokuvausta ja paljon muuta

Palvelupolku

Asiakas löytää yrityksen yleisimmin joko suositusten, hakukoneen tai sosiaalisen median kautta. Kotisivuilta asiakas saa lisää tietoa sekä kuvaajasta, kuvaustyylistä, että hinnastosta. Asiakkaan ottaessa yhteyttä hänen toiveet kartoitetaan mahdollisimman hyvin, hänelle kerrotaan millainen palvelupolku on ja hän voi kysyä asioita, joita mielessä saattaa olla. Ennen kuvausta asiakas saa myös kattavan infopaketin digitaalisena julkaisuna, jossa kerrotaan kuvaukseen valmistautumisesta ja kuvatuotteista hintoineen. Digitaalisen julkaisun väliaikainen linkki: https://drive.google.com/file/d/14MB7Ty8wxOWasnJmvNgAPITOMSxtsstn/view?usp=sharing

 

Kuvauspäivänä ennen kuvausta asiakkaan kanssa käydään vielä konkreettisesti läpi miten ja missä kuvataan ja miten esimerkiksi asiakkaan toivoma kuva tai muu yksityiskohta toteutetaan. Kuvauksessa asiakasta ohjataan lempeästi niin, ettei tule ikävää tunnetta toimettomuudesta tai "pönöttämisestä". Heti kuvauksen jälkeen asiakkaalle kerrotaan seuraavista vaiheista, gallerian aikataulusta, valinnoista ja kuvatuotteista. Kuvaus maksetaan kuvauspäivänä.

Kuvauksen jälkeen esikatselugallerian toimituksen yhteydessä asiakas saa sähköpostitse ohjeistuksen kuvien valintaan ja kuvatuotteiden tilaamiseen. Sähköpostiviestissä on kuvatuotteiden ja sähköisten tiedostojen toimitusaikataulu. Galleriassa on valokuvia myös kuvatuotteista asiakkaan nähtäväksi. Asiakkaalla on rajattu aika valita ja tilata kuvat. 

Valintojen jälkeen asiakas saa laskun kuvatuotteista ja/tai sähköisistä tiedostoista, sekä palautekyselylomakkeen, jonka täyttäminen on vapaaehtoista. Tiedostot toimitetaan maksun jälkeen ja kuvatuotteet toimitetaan saavuttuaan tarkistuksen jälkeen kauniisti pakattuina henkilökohtaisesti asiakkaalle.

Valokuvausasiakkaan palvelupolku

Brändääminen

Hyvät valokuvat ovat vain lopputuote ja usein kuvaaja valitaan hakukoneiden tuloksia vertailemalla (jos ei suositusten perusteella). Siksi on tärkeää, että kotisivut ovat brändin mukaiset, helposti käytettävät, informatiiviset ja löytyvät hakukoneilla, eli hakukoneoptimointi on kunnossa. Näihin sivuihin on myös upotettu Facebook-pikseli tarvittaessa maksullista markkinointia varten.

Brändi näkyy myös muualla kuin kotisivuilla. Tarkoin valittuja fontteja ja logoa käytetään ohjeistuksissa, laskuissa sekä tuotteiden pakkauksissa. 

bottom of page